0702 56 50 00
Just nu GRATIS tandblekningspenna på köpet värde 295:-

Frågor & svar

Frågor & svar

Får jag en gratis blekpenna när jag beställer hos er?

Det stämmer, just nu bjuder vi på en gratis blekpenna (värde 295kr) när du beställer.

Vad gör tänderna missfärgade?

När vi är unga har de flesta vita tänder. Emaljen är uppbyggd av en porslinsliknanade yta som ger den vita nyansen. Med tiden blir emaljen tunnare vilket gör den genomskinligare och det gulare kärnmaterialet i tanden, tandbenet (dentin) som är gulfärgad blir då mer synligt.

Vad i tandblekningsgelen gör mina tänder vitare?

Den peroxidfria gelen innehåller natrium bikarbonat samt andra aktiva ingredienser som snabbt penetrerar emaljen och bleker tänderna från insidan och ut. Blekprocessen sker helt naturligt genom att syre frigörs inne i dentinen som då verkar blekande.

Vad innehåller tandblekningsgelen?

Glycerin, natrium bikarbonat, kaliumsorbat, karbomer, aloe, granatäpplefröextrakt, kamomillblomsextrakt, sodiumfluorid, smakämne, polysorbat, Vitamin D (ergokalciferol) och fluor.

När får jag mitt paket om jag beställer idag?

Om du beställer innan 15.00 så har du ditt paket vardagen efter, vi skickar dessutom så att paketet kommer direkt i brevlådan.

Är det säkert att bleka mina tänder hemma?

Ja. Att bleka tänderna är i princip lika vanligt som att färga håret och miljontals människor har gjort det världen över. Behandlingen är standardiserad bland tandläkare världen över. SimpleSmiles tandblekningspaket är speciellt framtagen för att vara säker och enkel att använda hemma. Vår tandblekning är också peroxidfri.

Kan jag bleka trots att jag har riktigt gula tänder?

Ja det kan du. Tandblekning fungerar bäst på tänder som har blivit missfärgade på ett naturligt sätt, dvs ålder, mat och dryck.

Bör jag undvika mat och dryck efter tandblekning?

Om du vill uppnå bästa resultat undviker du allt förutom vatten de första två timmarna efter blekningstillfället.

Kan jag bleka tänderna om jag röker eller snusar?

Absolut. En behandling ger även bra resultat på missfärgningar som uppstått av rökning och snusning.

Kan jag bleka tänderna med ojämna tänder?

Det går bra att bleka tänderna även om du har ojämna tänder.

Hur länge varar resultatet av tandblekningen?

Ca 6-8v, därefter upprepar du behandlingen vid behov för att bibehålla vitheten.

Kommer tandblekningen fungera bra på just mig?

Tandblekning för hemmabruk har gett miljontals nöjda människor vita tänder världen över. Att garantera t.ex. 10 nyanser vitare anser vi vara oseriöst då alla individer har olika förutsättningar. Faktum är att inte ens en tandläkare kan garantera 10 nyanser vitare tänder. Men vi kan garantera att du får vitare tänder!

SimpleSmiles tandblekning placerar sig alltid i toppen i tester och får där ofta konkurrera med betydligt dyrare tandblekningsprodukter, kolla in exempelvis Whitening.nu som är en oberoende tjänst för jämförelse av tandblekningsprodukter.

Är det skadligt att bleka tänderna med SimpleSmile?

SimpleSmile tandblekning är absolut inte skadligt för dina tänder. Tandblekning med peroxidfria produkter är den mest skonsamma och säkra tandblekningsmetoden som finns och har använts av tandläkare sedan början på 1900-talet.

Skadas emaljen av tandblekning?

Nej, peroxidfri tandblekning från SimpleSmile är helt ofarlig att använda. Vår tandblekningsgel uppfyller dessutom alla EU-direktiv.

Kan tandblekning skada tandköttet?

Nej, eftersom vår tandblekningsgel är fri från peroxider så skadas inte tandköttet. Det är alltid peroxider som skapar dessa biverkningar.

Kan jag bleka tänderna om jag ammar?

Det finns inga studier som visar på att tandblekning under graviditet eller under amning skulle vara skadligt, men det har samtidigt inte gjorts tillräckligt många studier för att säkert säga. Rådgör med din läkare innan behandling påbörjas.

Kan jag bleka mina konstgjorda tänder?

Det är inte skadligt att bleka tänderna även om du har konstgjorda tänderna, t.ex. porslin eller plast. Däremot kommer de konstgjorda tänderna/delar av tänder inte blekas och bli vitare som dina egna, naturliga tänder. Fyllnader och tandsmycken påverkas inte av tandblekning.

Kan jag bleka tänderna om jag har en ståltråd på baksidan av tänderna

Ja det kan du. Ståltråden skadas inte av tandblekningen. Ett litet problem kan vara att gjuta tandskenan, så var bara noga. Skulle du misslyckas med att gjuta din tandskena skickar vi en ny till dig.

Kan jag bleka tänderna med mitt tandsmycke?

Ja det kan du. Tandsmycket kommer inte att skadas på något sätt och det går bra att bleka tänderna. Tanden som tandsmycket sitter på kommer att bli lika fin och vit som de andra tänderna.

Kan jag bleka tänderna om jag har tandsten?

Det är inte farligt att bleka tänderna även om du har tandsten, men för bästa resultat bör det tas bort innan. Detta görs enkelt hos tandläkaren.

Kan jag använda mina gamla tandskenor?

Det går bra! Du kan köpa ett refill paket här.

Är det viktigt att tandskenan blir bra formad efter tänderna?

Tandläkare är väldigt noga med att forma en tandskena som sitter perfekt efter tänderna – och det är av en anledning. Att tandskenan är väl formad efter tänderna avgör slutresultatet. En dåligt formad skena gör att tandblekningsgelen lätt rinner ut. Då bleks bara delar av tänderna. Dessutom kostar det betydligt mer om du ska behöva fylla på hela tiden. En väl formad tandskena ger en behaglig och ekonomisk behandling med absolut bäst slutresultat. Var därför noga när du gjuter din tandskena.

Hur lång tid tar det innan mina tänder är vita?

De flesta är nöjda med resultatet av sin tandblekning efter 10 behandlingar, men i vissa fall kan det ta längre tid. Hur lång tid det tar beror på flera faktorer, t.ex. ålder, typ av missfärgningar och tandtyp. Vi rekommenderar att du följer våra instruktioner som du hittar här när du skall bleka dina tänder.

Hur länge ska jag bleka tänderna vid varje tillfälle?

Vi rekommenderar att du börjar med 20 minuter första gången. Därefter ca 15-20 minuter per blekningstillfälle.

Kan tänderna bli fläckiga av tandblekning?

Så kallade torrfläckar kan uppstå då emaljen torkar ut. Dessa försvinner alltid några timmar efter behandling.

Vad gör jag om min tandskena gått sönder?

Om du köpt din tandskena av oss är det bara att mail till vår kundsupport så hjälper vi dig!

Är det viktigt att jag bleker mina tänder varje dag då jag börjat behandlingen?

Det är inte ett måste utan du kan bleka i din egen takt. Däremot rekommenderar vi att du bleker varje dag efter påbörjad behandling för bästa resultat. Detta då tänderna även blir känsligare för missfärgningar under själva behandlingen.

Vart hittar jag Köpvillkoren?

TextHär finner Du våra köpvillkor.

Har du fortfarande frågor du inte fått svar på via vår hemsida får du gärna kontakta vår kundtjänst.